SPOUWMUUR- ISOLATIE


Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de buiten- en binnenmuur van een woning opgevuld met isolerend materiaal. Hierdoor wordt het warmteverlies in de woning beperkt. SamenSterker helpt je graag bij deze ingreep aan je woning.

Intekenen op ons aanbod voor spouwmuurisolatie is vrijblijvend. Een gespecialiseerd bedrijf komt bij je thuis langs om je gevel te bekijken en beslist dan of de spouw geïsoleerd kan worden. Via SamenSterker ontvang je een offerte op maat. Pas dan beslis je of je de werken laat uitvoeren.

Rekenvoorbeeld

Gemiddelde oppervlakte = 100m²
Prijs = tussen 20 en 25 euro/m²

 Na isolatie:
• Energieverbruik: 20000 kWh/jaar = €1275
• Kostprijs: €100/m² x €22,50 = €2250
• Premies: Eandis €660
• Uitgespaarde energie: 4000 kWh/jaar = €255/jaar

In 2014 zijn er extra premies voor een combinatie van spouwmuurisolatie en hoogrendementsglas. Als u interesse heeft in beide projecten, klik dan hier.


Vlaamse energielening
De Vlaamse overheid stimuleert deze investering en stelt daarom de Vlaamse energielening ter beschikking. Je kan tot maximaal 10.000€ aanvragen, aan een rente van 2%. Heeft jouw gezin een beperkt inkomen, dan is de rente zelfs 0%. Je betaalt terug op maximaal 5 jaar. Zo kan je jouw woning nog energiezuiniger maken.

Meer informatie vind je op www.energiesparen.be/energielening


Partners
Voor dit project doet SamenSterker een beroep op Impact vzw. Impact werkt voor bedrijven die duurzame en kwalitatieve tewerkstelling willen creëren voor mensen uit de kansengroepen. Gelijke kansen, recht op arbeid, consumentenbescherming, duurzame ontwikkeling en sociale ecologie zijn voor ons belangrijke uitgangspunten.

{